Felhasználónév

Jelszó


Regisztráció







· Főoldal
· AKCIÓS KÖNYVEK
· Hírek
· Keresés
· Vásárlás - Bevásárló kosár
· Böngészés
· Kapcsolat
· Segítség - GYIK
· Belépés





Részletes keresés
 
 Világszép mesék - Móra Klasszikusok - Műbőr kötés


 Szerző: Dornbach Mária, szerk.
Szabó Kristóf
  Kiadó: Móra Könyvkiadó, Budapest
  Kiadás éve: 1994
  ISBN: 9631171841
  Oldalszám: 202
  Nyelv: Magyar
  Kategória: Irodalom»Gyermek- és ifjúsági irodalom



Nincs a világon olyan nép, amely ne talált volna ki igaznak vagy éppenséggel nem igaznak hitt történeteket, meséket, mondákat a világról. A népmesékben egy-egy tájegység kulturális hagyománya elevenedik meg.

Gyűjteményünk európai és Európán kívüli népek jellegzetes meséiből nyújt egy csokorra valót. Az angolszász és az újlatin mesekör jellegzetes figuráit: agyafúrt törpéket, manókat, varázslatos tündéreket, a gonosz sárkányt, a szépséges királykisasszonyt, a bölcs, jószívű legkisebb fiút látjuk viszont az európai népek meséiben. Az ázsiai, amerikai és afrikai mesék, mondák távoli, egzotikus tájakat, embereket varázsolnak elénk.

Egyvalami mégis közös ezekben a történetekben: valamennyiben az ember ősi igazságérzete fogalmazódik meg, éljen bár a világ legmesszibb csücskében is, valamint az a hit, hogy a jó legyőzi a rosszat.

<< Vissza


Sajnos a könyv jelenleg nem rendelhető, de előjegyezheted.

Fontos információ! Az előjegyzés csak egy jelzés számunkra, hogy érdekel az adott termék: a biztos beszerzését nem tudjuk ígérni, csak azt, hogy e-mailben értesítünk, ha legközelebb lesz belőle megvásárolható példány.

KÉRLEK, CSAK ENNEK TUDATÁBAN JEGYEZD ELŐ A TERMÉKET!

Előjegyzés